mandag den 6. juli 2009

Allan Hansen i DR2 og Venstrebladet lørdag den 4. juli 2009

Så kom Arnakke på verdenskortet i
Set fra oven - DR2-tema
- Et zoom fra rummet
- lørdag d. 04. juli 2009 kl. 20:30-21:00 på DR2.
Udsendelsen fortalt af DR journalist Helle Lyster handler om, hvordan man kan bruge Google Earth på forskellige måder. Der er virkelig mange muligheder. Jeg er med i det indslag, som fortæller om de mange millioner billeder, som ligger i Google Earth, og hvordan de kommer ind i Google Earth.

Venstrebladet (Holbæk Amt Venstreblad) bragte en historie lørdag d. 04. juli 2009 på side 4-5 med titlen "Linsen fanger alle verdenshjørner" skrevet af journalisten Tine Fasmer.
Artiklen handler om mit liv, fremtidsplaner og ikke mindst om mine fotorejser til verdens 7 kontinenter.

Begge steder blev mit foto fra Antarktis, som vandt første præmie i Panoramio/Google Earth foto konkurrencen i Kategorien "Usædvanlige Steder" i januar 2009, vist.
Lemaire Channel, Antarctica.
Lemaire Channel i Antarktis

Foto: Allan Hansen / LichtenHansen.

Det er ét af mine billeder på Google Earth - Panoramio billeder af LichtenHansen - Allan Hansen taget rundt omkring i verden.

-
- Arnakke fotografen Allan Hansen
-

lørdag den 4. juli 2009

Ane Holsaae udstiller i Artur Kunst

Ane Holsaae modtog sin BA(Hons) of Fine Art Photography fra Glasgow School of Art i juni 2009 og udstiller i Artur fra d. 25. juli – 2. august på Søren Kierkegaards Plads i København.
Se et lille udvalg at de fantastiske billeder på Ane Holsaae Fine Art Photography hjemmesiden

Et af topbillederne er Girl in orange chair by Ane Holsaae

torsdag den 2. juli 2009

Identiske og lignende billeder - Google / TinEye

Google Laps har lavet en ny søgeside for Lignende Billeder: http://similar-images.googlelabs.com/
Lignende Billeder giver dig mulighed for at søge efter billeder ved hjælp af billeder frem for ord. Klik på "Similar images"-linket under billedet for at finde andre billeder, der ligner det. Prøv en søgning på din egen eller klik på et eksempel nedenfor.

Det bliver spændende at se hvordan denne teknologi udvikler sig i de kommende år.

TinEye ( reverse image search engine) kan finde identiske billeder på internettet: http://tineye.com/
TinEye er et omvendt billede søgemaskine. Du kan indsende et billede til TinEye for at finde ud af hvor den kom fra, hvordan det bliver brugt, hvis ændrede versioner af billedet findes, eller for at finde højere opløsning versioner. TinEye er det første billede søgemaskine på internettet til at bruge billedet identifikation teknologi snarere end nøgleord, metadata eller vandmærker. For nogle reelle TinEye søgning eksempler, så tjek vores Cool Searches side.

TinEye er i beta test.
Jeg har prøvet med et par af mine billeder, men TinEye kunne ikke finde kopier af mine billeder. De har dog heller ikke indekseret ret mange billeder endnu.
Interessant og spændende tiltag i den hastigt stigende interesse for billedsøgning på internettet.