onsdag den 28. april 2010

Dansknet og bredbånd / fibernet i Arnakke

Arnakke Antennelaug har i mange år leveret de nødvendige kanaler billigt og effektivt.

I forbindelse med digitaliseringen af TV-signalet i efteråret 2009, besluttede Arnakke Antennelaug, at lade Dansknet levere TV til Antennelaugets medlemmer via fiber fra 1. jan 2010.

Vi syntes, at Dansknets TV-pakker var for dyre i forhold til de TV-kanaler, vi ønskede at se, og besluttede derfor at udmelde os inden udgangen af året. Dette meddelte vi Dansknet, da de kontaktede os i efteråret 2009 for at lægge fiber ind.

Manden fra Dansknet overtalte os imidlertid til at få installeret fibernet alligevel, da det var billigere for dem at installere det samtidigt med resten af Arnakke. Vi skulle ikke betale noget, før vi fik brug for det. Han var meget sikker på, at vi ville få brug for det på et eller andet tidspunkt, og han så det som en investering i fremtiden for Dansknet.

Vi accepterede noget nølende hans forklaring, efter at han adskillige gange fortalte os, at det ikke ville koste os noget, før vi selv sagde til.
Senere, da kablet skulle graves ned, bad han om en underskrift på en gravetilladelse. Vi blev lidt mistroiske. Hvad betød dette for vores engagement med Dansknet rent økonomisk?
Endnu engang forklarede han, at vi ikke skulle betale noget, før vi rent faktisk indgik en aftale med Dansknet om enten TV, bredbånd eller telefoni. Det var, som han forklarede, en ren win-win situation - Dansknet fik installeret bredbånd hos os billigt, fordi de alligevel var i området, og fordi de var sikre på at vi på et eller andet tidspunkt ville indgå en aftale med dem - De var jo de billigste - og de arbejdede også på at levere TV som enkelt-kanaler i stedet for de nuværende pakke-løsninger. Vi skulle ikke betale, før vi besluttede at anvende Dansknets fiber. Den eneste årsag til, at vi skulle skrive under var, at de ikke måtte grave på vores grund uden vores underskrift.

Vi skrev under, og havde nu muligheden for hurtigt at tilmelde os diverse bredbånds-fiber tjenester den dag, vi fik brug for det. Det ville ikke koste os noget. Manden fra Dansknet forklarede flere gange, at Dansknet så indlæggelsen af fiber hos os som en investering i fremtiden.

Som det er nu, er vi godt tilfredse med Vestnet som bredbåndsudbyder og TV via det digitale sendenet, hvor vi kan se DR1, DR2 og TV2. Vi savner dog lidt TV2-film. National Geographic kunne vi godt tænke os. Vi ser tiden lidt an og håber, at det på et tidspunkt bliver muligt at betale for præcis de kanaler, man ønsker.

Alt i alt, so far so good. Vi kan se de mest nødvendige Tv-kanaler, internettet fungerer fint, og vi har indlagt fiber klar til brug den dag, hvor vi føler behov for at bruge det.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Allan
Sikke nogle fine fotografier. Jeg tager også fotografier. Kig forbi min side hvis du får lyst.
Mange Hilsner fra Sidsel

Send en kommentar